|
Üdvözöllek kedves Vendég! Birodalmamban, Csodaországban olyan dolgokkal találkozhatsz, amiket nagyon szeretek: könyvekkel, sorozatokkal, receptekkel és még számos csodás dologgal. Remélem, hogy jól érzed itt magad és máskor is visszalátogatsz! Jó böngészést! :)
23, lány, egyetemista, vízöntő, szőke, kék szemű,egyke, álmodozó,kreatív, makacs, kedves, könyvmoly, lobbanékony, sértődékeny, barátságos..; sorotzatok (The 100, Reign, The Vampire Diaries, Once Upon A Time, Teen Wolf, Merlin, Game of Thrones, Da Vinci's Demons, Lucifer), angol, tea, kávé, gportál, photoshop, fényképezés, Anglia, Oroszország, tavasz-ősz.
Want more?
| |
|
001.Home l főoldal
002.Me l minden, amit szeretek..
003.Site l oldaldolgok
004.Extras l mindenféle apróság
005.Log in | bejelentkezés
006. Archive | archívum
| |
|
Szerkesztő: Szandi
Társszerkesztő: -
A designt készítette: Szandi
Version: 34.0
Oldal indulása: 2007.06.22.
Újranyitás: 2012.08.12.
Téma: Személyes
Ajánlott böngésző: Mozzilla Firefox
Felbontás: 1366x768
Tárhely: gportal
Elérhetőség: hpcz@freemail.hu
| |
|
|
|
Lélekmelegítő italok a hideg napokra2016.11.20. 13:58, Szandi
Sziasztok! :)
Mivel én személy szerint imádom a forró italokat, legyen szó kakaóról, teáról, kávéról vagy akár forralt borról, úgy gondoltam, hogy bemutatok nektek néhány finom receptet, amivel kicsit felmelegedhettek a hideg napokon.
1. Gesztenyés kakaó
Hozzávalók 1 bögréhez:
-
2 dl tej
-
1 tk cukrozatlan kakaópor
-
1 tk méz
-
5 dkg gesztenyemassza
-
0,5 dl habtejszín
Elkészítés:
A tejben elkeverjük a kakóport és a mézet, majd felforraljuk. Még melegen összeturmixoljuk a gesztenyemasszával. Ha darabos marad, akkor át is szűrhetjük. A tejszínt simán is beleönthetjük, és akár fel is verhetjük, ha úgy szeretjük jobban.
(A kép csak illusztráció!)
2. Mandulás, szegfűszeges forró csoki
Hozzávalók 1 bögréhez:
-
2 dl tej
-
5 dkg étcsoki
-
1 fahéjrudacska
-
1 szegfűszeg
-
2 csepp vaníliakivonat
-
2 csepp mandulaaroma
-
1 tk méz
Elkészítés:
Lassú tűzön melegítsük fel a tejet a fűszerekkel, majd adjuk hozzá az apróra tört csokoládótt, és keverjük simára. Keverjük bele a mézet, majd a mandulaaromát is.
3. Különleges tiramisucapuccino
Hozzávalók 1 csészéhez:
-
1 adag kávé
-
1 dl forró tej
-
tejhab
-
1 gombóc csokifagyi
-
1 db amarettokeksz
Elkészítés:
Tegyük az üvegpohár aljára a fagyit, és szórjuk rá az összetört amarettókekszet. Főzzünk le egy adag eszpresszókávét. Készítsük el a tejhabot, majd tegyük az ital tetejére. Kakaóporral díszítsük.
(A kép csak illusztráció!)
Forrás: Diéta&Fitnesz - 2016. november
Almaecetes káposztasaláta friss zöldségekkel2016.09.26. 06:00, Szandi
Sziasztok! :)
Ma az egyik kedvenc salátámat hoztam el nektek, ami szerintem önmagában és köretként is igazán kiváló!
Hozzávalók:
-
60-80 dkg újkáposzta
-
1 kis marék cukorborsó
-
1 nagyobb kápia paprika
-
1 közepes fürtös uborka
-
1 kisebb cukkini
-
1 csokor újhagyma
A hozzávalók természetesen szabadon variálhatóak attól függően, hogy éppen mi van otthon. Szerintem mindenhogyan nagyon finom.
Elkészítés:
Vékonyra szeleteljük a káposztát. Sóval és cukorral ízesítjük, jól összeforgatjuk, és hagyjuk állni, hogy összeessen. A többi zöldséget vékony csíkokra vágjuk, az újhagymát felkarikázzuk. Hozzákeverjük a már összeesett káposztához. Végül adunk hozzá ízlés szerint almaecetet (víz nem szükséges hozzá, mert a káposzta elegendő levet ereszt). Hűtőben legalább egy órát állni hagyjuk.
Jó étvágyat!
Recept forrása: Diéta&Fitnesz/2016. július
Csokoládés-meggyes pite2016.08.29. 12:53, Szandi
Sziasztok! :)
Mivel ma az alábbi süteményt készülök megsütni, úgy gondoltam, veletek is megosztom a receptet.
Hozzávalók 20cm átmérőjú formához:
A tésztához:
-
30 dkg liszt + egy kevés a nyújtáshoz
-
10 dkg porcukor
-
20 dkg vaj/margerin + egy kevés a formához
-
2 dkg sötét kakaópor
-
1 tojássárgája
A töltelékhez:
-
6 dkg vaj/margarin
-
5 dkg étcsokoládé
-
2 tojás
-
15 dkg kristálycukor
-
1,2 dl tej
-
1 ek. liszt
-
15 dkg magozott meggy
Elkészítés:
A tésztához a lisztet, a kakaót, a porcukrot összekeverjük, elmorzsoljuk a vajjal/margarinnal, majd a tojássárgáját hozzáadva tésztát gyúrunk belőle. Átlátszó fóliába csomagolva 10 percre a fagyasztóba tesszük. Újra átdolgozzuk, majd lisztezett felületen kb. fél cm vastagra nyújtjuk. A piteforma aljának megfelelő kört vágunk ki (körbevágjuka piteforma alját), majd a kivajazott, lisztezett formába tesszük. A maradék tésztát összegyúrjuk, olyan hosszú hengert formázunk belőle, mint a forma kerülete. Óvatos mozdulatokkal körbenyomkodjuk a szélén, a tésztát a forma tetejéig kihúzzuk. (Nyújthatjuk rögtön akkorára is, hogy felérjen a tészta a piteforma faláig, és körben kibéleljük vele). Megszurkáluk a közepét, majd 180 fokra előmelegített sütőben 12 perc alatt elősütjük, majd kihűtjük.
A töltelékhez a csokoládét gőz felett megolvasztjuk, belekeverjük a puha vajat, majd robotgéppel a tojásokat, a cukrot, a tejet, végül a lisztet. A masszát a piteformába töltjük, beleszórjuk a lecsepegtetett meggyet és 170 fokon 30 percig sütjük. Miután kihűlt, porcukorral meghintjük, fagylalttal, tejszínhabbal tálaljuk.
Jó étvágyat!
Recept forrása: Nők Lapja Konyha - 2013 szeptember
Bruschetta recept2016.08.08. 10:45, Szandi
Sziasztok! :)
Ma az egyik kedvenc nyári receptemet hoztam el nektek, ami nem más, mint egy olasz étel, a bruschetta.
Egy kis érdekesség: A világszerte népszerű bruschetta (ejtsd: bruszketta) első darabjai a 15. században valahol egy közép-itáliai parasztkonyhában készülhettek – hogy pontosan ki és mikor tálalta fel a kezdetben kevés olívaolajjal meglocsolt pane bruscatóból (pirított kenyérből) álló ételt, ugyanúgy nem ismert, mint a szegények konyhájából származó számos közismert fogás születése. Az bizonyosra vehető, hogy a pizzához hasonlóan a bruschettát is a szerény körülmények kényszere hívta életre. Évszázadok alatt aztán részben az életkörülmények javulásával, részben pedig a leleményes itáliai szakácsok és háziasszonyok ügyességének, fantáziájának és a rendelkezésre álló alapanyagok végtelen számú variációjának köszönhetően elfoglalta helyét a társadalom szinte minden rétegének asztalán, sőt a luxuséttermek konyhájának kínálatában is.
Forrás: mindmegette.hu
Mint ahogy olvashattuk, számos elkészítési módja van, így érdemes vele kísérletezni.
Az én receptemhez a következő hozzávalók szükségesek (pontos mennyiséget nem tudok írni, mert mindig ízlés szerint készítem):
-
Rozskenyér/bagett/lényegében bármilyen kenyér
-
Paradicsom
-
(Friss) bazsalikom
-
Oregánó
-
Só
-
Bors
-
Fokhagyma
-
Vöröshagyma
-
Olívaolaj
-
Mozzarella
Elkészítés:
A kenyérszeleteket olívaolajjal bekenjük és sütőben megpirítjuk. De ha valaki a könnyebb utat választaná, az kenyérpirítóban is elkészítheti, ugyanolyan finom lesz a végeredmény.
A paradicsomokat forró vízben megáztatjuk és lehúzzuk a héját (ezt a lépést is ki lehet hagyni, viszont akkor sütésnél fog lejönni a héja, amit én nem igazán szeretek), majd felkockázzuk. Ha ez kész, egy tálba öntjük a zúzott fokhagymával együtt; sózzuk, borsozzuk, megfűszerezzük a bazsalikommal és oregánóval, végül olívaolajjal meglocsoljuk.
Egy serpenyőben egy kevés olívaolajon megdinszteljük a hagymát, majd a paradicsomos keveréket hozzáöntjük és közepes lángon megrogyasztjuk.
Ezután már csak annyi a dolgunk, hogy a paradicsomos masszát kenyérszeletekre halmozzuk és mozzarellát teszünk a tetejére.
Jó étvágyat!
| |
|
|
|
x Cserét nyugodtan lehet kérni,
x A káromkodást mellőzzük, ha lehet,
x Ne itt hirdess!
x Cserék bátran jelezhetik, ha új kinézet van az oldalukon,
szívesen megnézem!
x Ha hosszabb üzenetet szeretnél írni, akkor használd a vendégkönyvet.
| |
|
|