Üdvözöllek kedves Vendég! Birodalmamban, Csodaországban olyan dolgokkal találkozhatsz, amiket nagyon szeretek: könyvekkel, sorozatokkal, receptekkel és még számos csodás dologgal. Remélem, hogy jól érzed itt magad és máskor is visszalátogatsz! Jó böngészést! :)
23, lány, egyetemista, vízöntő, szőke, kék szemű,egyke, álmodozó,kreatív, makacs, kedves, könyvmoly, lobbanékony, sértődékeny, barátságos..; sorotzatok (The 100, Reign, The Vampire Diaries, Once Upon A Time, Teen Wolf, Merlin, Game of Thrones, Da Vinci's Demons, Lucifer), angol, tea, kávé, gportál, photoshop, fényképezés, Anglia, Oroszország, tavasz-ősz.
001.Home l főoldal 002.Me l minden, amit szeretek..
003.Site l oldaldolgok
004.Extras l mindenféle apróság
005.Log in | bejelentkezés 006. Archive | archívum
Az oldallal kapcsolatos: Könyvjelzők gyártása OUAT kihívás Írni a The 100-ról Tumblr GIF tutorial Gyönyörű borítók szemléje Könyvajánló Fotómustra Írni az Outlader-ről Írni a Game of Thrones-ról Oldal nevének megváltoztatása - art of imagination Személyes: 02.16. - Színház - Párterápia
03.11. - Koncert 03.29. - Anita tali 04.03. - Első munkanap *.*
Látogatók
Indulás: 2007-06-22
Site infos
Szerkesztő: Szandi Társszerkesztő: - A designt készítette: Szandi Version: 34.0 Oldal indulása: 2007.06.22. Újranyitás: 2012.08.12. Téma: Személyes Ajánlott böngésző: Mozzilla Firefox Felbontás: 1366x768 Tárhely:gportal Elérhetőség: hpcz@freemail.hu
A minap rábukkantam Samuel és Audrey utazós csatornájára, amit rögtön meg is kedveltem. Talán a legkedvesebb videótípusuk számomra az, amelyikben különböző nemzetek tradicionális ételeit kóstolják meg.
Náluk láttam a mai bejegyzés tárgyát is, egy Walesben hagyományos, édes teasütemény-szerűt, ami nagyon finom, és ami még fontosabb: nagyon gyorsan elkészül!
(Kép forrása: VillageBakery)
Hozzávalók:
8dkg nádcukor
9dkg mazsola (én nem tettem bele mazsolát mert nem szeretem... szerintem enélkül is finom. Egyébként lehet bele bármit rakni: diót, csokoládét, mandulát.. csak a képzeletünk szabhat neki határt ;))
6dkg vaj
5dkg margarin
1csipet só
másfélteáskanál sütőpor
23dkg liszt
1db felvert tojás
1evőkanál tej (ha szükséges- én nem használtam bele)
Kevés vaj a serpenyő kikenéséhez
Porcukor a kekszek megszórásához
Elkészítés:
1. A lisztet, a sütőport és a sót tálba szitáljuk. A margarinnal és a vajjal morzsássá dolgozzuk össze. A cukrot és a mazsolát belekeverjük, majd hozzáadjuk a tojást és szükség esetén egy kevés tejet, hogy lágy, de nem ragacsos tésztát kapjunk.
2. A tésztát lisztezett felületen 0,5 cm-esre nyújtjuk. 6 cm-es sima vagy hullámos oldalú kiszúróval köröket szaggatunk belőle, a maradékot mindig összegyúrva és újra kiszaggatva felhasználjuk az összes tésztát.
3. Egy vastag aljú serpenyőt vajjal kikenünk. Gyenge tűzön a sütemények mindkét oldalát 3 perc alatt aranyszínűre sütjük. Bőven meghintjük cukorral, és melegen vagy hidegen tálaljuk.
Tegnap azon agyaltam, hogy milyen újdonságot tudnék nektek hozni, és támadt is egy ötletem: el szeretnék indítani egy olyan rovatot a blogon, amikor ilyen kis 1 oldalas, könnyen elkészíthető recepteket szerkesztek meg Photoshopban, amiket könnyen ki is lehet nyomtatni.
A recept forrása: Theresa Carle-Sanders: Outlander Kitchen c. könyve.
A mai napon elkészítettem ezt a citromos sütit, ami szerintem olyan finomra sikeredett, hogy mindenképpen meg szerettem volna osztani a receptet veletek is! Mivel külföldi a recept, így sajnos nem tudom pontosan grammra megadni a hozzávalókat, hisz a süti megalkotója csészéket (cup) használt mérceként.
Hozzávalók:
3 tojás
1 csésze cukor
1/2 csésze olaj
1/2 csésze (görög) joghurt - én simát használtam, azzal is teljesen jó
1 csésze tej
2 tk vaníliakivonat
1 citrom héja és leve
1-1/2 csésze liszt
1 tk sütőpor
1 tk szódabikarbóna
1/2 tk só
A recept még instant citromos pudingot is ír, amit én nem találtam a boltban, így citromhéjjal helyettesítettem
Elkészítés:
A nedves összetevőket egy nagy tálban összekeverjük. Egy külön edényben kimérjük a száraz összetevőket, összekeverjük, majd robotgéppel hozzákeverjük a nedves masszához. Vigyázzunk, hogy ne keverjük túl, mert nem akarjuk a glutént "feléleszteni" a lisztben. Ezután sütőpapírral bélelt formába helyezzük, és 180°C-on 50-60 percig sütjük.
Az alábbi receptet már kétszer elkészítettem az utóbbi egy hónapban, így állíthatom, hogy nagyon finom, éppen ezért úgy gondoltam, hogy a mai bejegyzésnek ő lesz a főszereplője. :)
Hozzávalók:
Kekszes alap
23 db oreo keksz (25 dkg)
7dkg olvasztott vaj
Krém
50 dkg mascarpone
15 dkg fehér csokoládé
1 citromból nyert citromhéj
3 dkg porcukor
200 ml növényi tejszín
1 teáskanál zselatin
2 ek víz
Málnapüré
25 dkg málna (+ a díszítéshez)
8 dkg cukor
1 tk citromlé
1 teáskanál zselatin
2 ek víz
Elkészítés:
Kekszes alap:
A kekszet késes aprítóval morzsásra aprítjuk, majd összekeverjük a vajjal, és belesimítjuk egy kapcsos tortaforma (22 cm) aljába, majd hűtőbe tesszük.
Krém:
A krémsajtot simára keverjük a porcukorral, a citromhéjjal, a vízgőz felett megolvasztott csokoládéval, majd hozzákeverjük a vízben megduzzasztott, folyósra melegített zselatint. A tejszínt habbá verjük, és óvatosan összeforgatjuk a krémsajtos résszel.
Málnapüré:
A málnát a cukorral és a citromlével összefőzzük, majd egy szitán átpasszírozzuk. A zselatint a vízben megduzzasztjuk, majd mikróban folyósra melegítjük (pár másodperc), és hozzákeverjük a málnához.
Összeállítás:
A krém 1/3-át a kekszes alapra simítjuk, elszórva rákanalazunk a málnapüréből, és villával cirmosra keverjük, ismét krém, málnapüré, krém. A megmaradt málnapürét pedig a krém tetejére simítjuk. A tortát 3-4 órára vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Ezt a bejegyzést már régóta meg szeretném írni, csak az tartott vissza, hogy nem találtuk a receptet. :D De most megvan, így gondoltam megosztom veletek is, mert nagyon finom. Amit tudni kell róla, hogy ezt a receptet Anya találta Nosalty-n és azóta már többször is elkészítettük, a család nagy kedvence lett. Az eredeti leírás szerint szilvalekvárral készül, de mi kipróbáltuk barackkal is, és azzal is teljesen rendben van.
Hozzávalók:
Tésztához:
60 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
3 dl tej
1 nagyobb tojássárgája
10 dkg margarin
1 kk só
3 ek cukor
1 tasak vaníliás cukor
Töltelékhez:
1 kis üveg (szilva)lekvár fele
Lekenéshez:
1 nagyobb tojássárgája
2 ek tej
Szóráshoz:
1 ek porcukor
Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben 1 ek cukorral. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a margarint, a tojássárgáját.
Alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk.
Nagyon vékonyra, kb. 3 mm vastagra elnyújtjuk. Egy isler szaggatóval nagyobb virágokat szaggatunk.
Minden másodikra teszünk 1 púpos tk lekvárt. Minden második virág közepére egy éles késsel vágunk egy 2,5 cm-es keresztet, a kezünkbe véve kicsit széthúzzuk a vágást, majd a lekváros virágra terítjük.
Egy, az isler formázótól kisebb pohár száját lisztbe mártjuk, és a két réteget összenyomjuk vele.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és lekenjük tojássárgájával.
Addig kelesztjük, amíg a sütő felmelegszik. 180 fokon 12 perc alatt megsütjük.
A sütőből kivéve lekenjük tejjel, és konyharuhával letakarva hagyjuk 10 percet pihenni.
x Cserét nyugodtan lehet kérni, x A káromkodást mellőzzük, ha lehet, x Ne itt hirdess! x Cserék bátran jelezhetik, ha új kinézet van az oldalukon,
szívesen megnézem! x Ha hosszabb üzenetet szeretnél írni, akkor használd a vendégkönyvet.