A szerkesztő.


Üdvözöllek kedves Vendég! Birodalmamban, Csodaországban olyan dolgokkal találkozhatsz, amiket nagyon szeretek: könyvekkel, sorozatokkal, receptekkel és még számos csodás dologgal. Remélem, hogy jól érzed itt magad és máskor is visszalátogatsz! Jó böngészést! :)

23, lány, egyetemista, vízöntő, szőke, kék szemű,egyke, álmodozó,kreatív, makacs, kedves, könyvmoly, lobbanékony, sértődékeny, barátságos..; sorotzatok (The 100, Reign, The Vampire Diaries, Once Upon A Time, Teen Wolf, Merlin, Game of Thrones, Da Vinci's Demons, Lucifer), angol, tea, kávé,  gportál, photoshop, fényképezés, Anglia, Oroszország, tavasz-ősz.


Want more?

//luna-site.gportal.hu/portal/luna-site/image/gallery/1370076905_59.png https://cdn0.iconfinder.com/data/icons/Pinterest/512/Pinterest_Favicon.png

 
Navigation


001.Home l főoldal
002.Me l minden, amit szeretek..
003.
Site l oldaldolgok
004.
Extras l mindenféle apróság
005.Log in | bejelentkezés

006. Archive | archívum

 
Szöveges cserék


Fiola.BestCats.Raven.Viki.Szabe.Dorin.Te?

Szünetel/rég volt friss

Korlátlan hely!
Jelentkezz bátran!

 
Teendőim

Az oldallal kapcsolatos:
 Könyvjelzők gyártása
 OUAT kihívás
 Írni a The 100-ról
 Tumblr GIF tutorial
 Gyönyörű borítók szemléje
 Könyvajánló
 Fotómustra
 Írni az Outlader-ről
 Írni a Game of Thrones-ról
 Oldal nevének megváltoztatása - art of imagination
Személyes:
02.16. - Színház - Párterápia
03.11. - Koncert

03.29. - Anita tali
0
4.03. - Első munkanap *.*
 

 
Látogatók
Indulás: 2007-06-22
 
Site infos


Szerkesztő: Szandi
Társszerkesztő: -
A designt készítette: Szandi
Version: 34.0
Oldal indulása: 2007.06.22.
Újranyitás: 2012.08.12.
Téma: Személyes
Ajánlott böngésző: Mozzilla Firefox
Felbontás: 1366x768
Tárhely: gportal
Elérhetőség: hpcz@freemail.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CSS Codes

Welcome to Wonderland

Walesi sütemény/keksz

2017.09.21. 06:00, Szandi
Címkék: recept

Sziasztok! :)

A minap rábukkantam Samuel és Audrey utazós csatornájára, amit rögtön meg is kedveltem. Talán a legkedvesebb videótípusuk számomra az, amelyikben különböző nemzetek tradicionális ételeit kóstolják meg.

Náluk láttam a mai bejegyzés tárgyát is, egy Walesben hagyományos, édes teasütemény-szerűt, ami nagyon finom, és ami még fontosabb: nagyon gyorsan elkészül!

http://www.villagebakery.co.uk/assets/VB-Welsh-Cakes-2.jpg(Kép forrása: VillageBakery)

Hozzávalók:

  • 8 dkg nádcukor
  • 9 dkg mazsola (én nem tettem bele mazsolát mert nem szeretem... szerintem enélkül is finom. Egyébként lehet bele bármit rakni: diót, csokoládét, mandulát.. csak a  képzeletünk szabhat neki határt ;))
  • 6 dkg vaj
  • 5 dkg margarin
  • 1 csipet
  • másfél teáskanál sütőpor
  • 23 dkg liszt
  • 1 db felvert tojás
  • 1 evőkanál tej (ha szükséges- én nem használtam bele)
  • Kevés vaj a serpenyő kikenéséhez
  • Porcukor a kekszek megszórásához

Elkészítés:

1. A lisztet, a sütőport és a sót tálba szitáljuk. A margarinnal és a vajjal morzsássá dolgozzuk össze. A cukrot és a mazsolát belekeverjük, majd hozzáadjuk a tojást és szükség esetén egy kevés tejet, hogy lágy, de nem ragacsos tésztát kapjunk.

2. A tésztát lisztezett felületen 0,5 cm-esre nyújtjuk. 6 cm-es sima vagy hullámos oldalú kiszúróval köröket szaggatunk belőle, a maradékot mindig összegyúrva és újra kiszaggatva felhasználjuk az összes tésztát.

3. Egy vastag aljú serpenyőt vajjal kikenünk. Gyenge tűzön a sütemények mindkét oldalát 3 perc alatt aranyszínűre sütjük. Bőven meghintjük cukorral, és melegen vagy hidegen tálaljuk.

Recept forrása: gasztroabc

Jó étvágyat!

Nyomtatható recept

2017.09.04. 12:31, Szandi
Címkék: recept
Mrs. Bug fahéjas pirítósa

Sziasztok! :)

Tegnap azon agyaltam, hogy milyen újdonságot tudnék nektek hozni, és támadt is egy ötletem: el szeretnék indítani egy olyan rovatot a blogon, amikor ilyen kis 1 oldalas, könnyen elkészíthető recepteket szerkesztek meg Photoshopban, amiket könnyen ki is lehet nyomtatni.

A recept forrása: Theresa Carle-Sanders: Outlander Kitchen c. könyve.

Remélem tetszik nektek az ötlet! :)

Citromos kalács

2017.07.26. 12:52, Szandi
Címkék: recept

Sziasztok! :)

A mai napon elkészítettem ezt a citromos sütit, ami szerintem olyan finomra sikeredett, hogy mindenképpen meg szerettem volna osztani a receptet veletek is! Mivel külföldi a recept, így sajnos nem tudom pontosan grammra megadni a hozzávalókat, hisz a süti megalkotója csészéket (cup) használt mérceként.

Hozzávalók:

  • 3 tojás
  • 1 csésze cukor
  • 1/2 csésze olaj
  • 1/2 csésze (görög) joghurt - én simát használtam, azzal is teljesen jó
  • 1 csésze tej
  • 2 tk vaníliakivonat
  • 1 citrom héja és leve
  • 1-1/2 csésze liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1/2 tk só
  • A recept még instant citromos pudingot is ír, amit én nem találtam a boltban, így citromhéjjal helyettesítettem

Elkészítés:

A nedves összetevőket egy nagy tálban összekeverjük. Egy külön edényben kimérjük a száraz összetevőket, összekeverjük, majd robotgéppel hozzákeverjük a nedves masszához. Vigyázzunk, hogy ne keverjük túl, mert nem akarjuk a glutént "feléleszteni" a lisztben.  Ezután sütőpapírral bélelt formába helyezzük, és 180°C-on 50-60 percig sütjük.

Jó étvágyat! :)

Málnás-fehércsokis sajttorta

2017.07.09. 16:53, Szandi
Címkék: recept

Sziasztok! :)

Az alábbi receptet már kétszer elkészítettem az utóbbi egy hónapban, így állíthatom, hogy nagyon finom, éppen ezért úgy gondoltam, hogy a mai bejegyzésnek ő lesz a főszereplője. :)

Málnás-fehércsokoládés-sajttorta

Hozzávalók:

Kekszes alap

  • 23 db oreo keksz (25 dkg)
  • 7dkg olvasztott vaj

Krém

  • 50 dkg mascarpone
  • 15 dkg fehér csokoládé
  • 1 citromból nyert citromhéj
  • 3 dkg porcukor
  • 200 ml növényi tejszín
  • 1 teáskanál zselatin
  • 2 ek víz

Málnapüré

  • 25 dkg málna (+ a díszítéshez)
  • 8 dkg cukor
  • 1 tk citromlé
  • 1 teáskanál zselatin
  • 2 ek víz

Elkészítés:

Kekszes alap:

A kekszet késes aprítóval morzsásra aprítjuk, majd összekeverjük a vajjal, és belesimítjuk egy kapcsos tortaforma (22 cm) aljába, majd hűtőbe tesszük.

Krém:

A krémsajtot simára keverjük a porcukorral, a citromhéjjal, a vízgőz felett megolvasztott csokoládéval, majd hozzákeverjük a vízben megduzzasztott, folyósra melegített zselatint. A tejszínt habbá verjük, és óvatosan összeforgatjuk a krémsajtos résszel.

Málnapüré:

A málnát a cukorral és a citromlével összefőzzük, majd egy szitán átpasszírozzuk. A zselatint a vízben megduzzasztjuk, majd mikróban folyósra melegítjük (pár másodperc), és hozzákeverjük a málnához.

Összeállítás:

A krém 1/3-át a kekszes alapra simítjuk, elszórva rákanalazunk a málnapüréből, és villával cirmosra keverjük, ismét krém, málnapüré, krém. A megmaradt málnapürét pedig a krém tetejére simítjuk. A tortát 3-4 órára vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Recept és kép forrása: Nosalty.hu

Lekváros ravioli kalácskák

2017.04.22. 15:29, Szandi
Címkék: recept

Sziasztok! :)

Ezt a bejegyzést már régóta meg szeretném írni, csak az tartott vissza, hogy nem találtuk a receptet. :D De most megvan, így gondoltam megosztom veletek is, mert nagyon finom. Amit tudni kell róla, hogy ezt a receptet Anya találta Nosalty-n és azóta már többször is elkészítettük, a család nagy kedvence lett. Az eredeti leírás szerint szilvalekvárral készül, de mi kipróbáltuk barackkal is, és azzal is teljesen rendben van.

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 60 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 3 dl tej
  • 1 nagyobb tojássárgája
  • 10 dkg margarin
  • 1 kk só
  • 3 ek cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor

Töltelékhez:

  • 1 kis üveg (szilva)lekvár fele

Lekenéshez:

  • 1 nagyobb tojássárgája
  • 2 ek tej

Szóráshoz:

  • 1 ek porcukor

Elkészítés:

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben 1 ek cukorral. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a margarint, a tojássárgáját.
  2. Alaposan kidagasztjuk.
  3. Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
  4. A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk.
  5. Nagyon vékonyra, kb. 3 mm vastagra elnyújtjuk. Egy isler szaggatóval nagyobb virágokat szaggatunk.
  6. Minden másodikra teszünk 1 púpos tk lekvárt. Minden második virág közepére egy éles késsel vágunk egy 2,5 cm-es keresztet, a kezünkbe véve kicsit széthúzzuk a vágást, majd a lekváros virágra terítjük.
  7. Egy, az isler formázótól kisebb pohár száját lisztbe mártjuk, és a két réteget összenyomjuk vele.
  8. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és lekenjük tojássárgájával.
  9. Addig kelesztjük, amíg a sütő felmelegszik. 180 fokon 12 perc alatt megsütjük.
  10. A sütőből kivéve lekenjük tejjel, és konyharuhával letakarva hagyjuk 10 percet pihenni.
  11. Porcukorral meghintve kínáljuk.

Jó étvágyat!

Elejére | Újabbak | Régebbiek | Végére |
 
Chat


x Cserét nyugodtan lehet kérni,
x A káromkodást mellőzzük, ha lehet,
x Ne itt hirdess!
x Cserék bátran jelezhetik, ha új kinézet van az oldalukon,
szívesen megnézem!
x Ha hosszabb üzenetet szeretnél írni, akkor használd a vendégkönyvet.

 
Képes cserék


Feltételek


//art-of-imagination.gportal.hu/portal/art-of-imagination/image/gallery/1485776625_34.jpg
//art-of-imagination.gportal.hu/portal/art-of-imagination/image/gallery/1492796120_46.jpg//art-of-imagination.gportal.hu/portal/art-of-imagination/image/gallery/1485776625_41.jpg//art-of-imagination.gportal.hu/portal/art-of-imagination/image/gallery/1521987455_93.jpg//art-of-imagination.gportal.hu/portal/art-of-imagination/image/gallery/1521987455_19.jpg
//art-of-imagination.gportal.hu/portal/art-of-imagination/image/gallery/1521987455_19.jpg//art-of-imagination.gportal.hu/portal/art-of-imagination/image/gallery/1521987455_93.jpg//art-of-imagination.gportal.hu/portal/art-of-imagination/image/gallery/1521987455_19.jpg//art-of-imagination.gportal.hu/portal/art-of-imagination/image/gallery/1521987455_93.jpg
//art-of-imagination.gportal.hu/portal/art-of-imagination/image/gallery/1521987455_93.jpg//art-of-imagination.gportal.hu/portal/art-of-imagination/image/gallery/1521987455_19.jpg//art-of-imagination.gportal.hu/portal/art-of-imagination/image/gallery/1521987455_93.jpg//art-of-imagination.gportal.hu/portal/art-of-imagination/image/gallery/1521987455_19.jpg
 

Szünetel/rég volt friss
20/10 hely szabad!
Ha ki szeretnél kerülni, akkor írj a csevegőbe! :)

 
Aktuális olvasmányom

Bővebben>>
Ajánlj nekem olvasmányt>>

 

 

SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Szerepjáték – Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    Nincs Új Poszt Cousin & Best Friend & A Lot More    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér    *****    csillagütközés marcangolta nász    *****    Katt!Katt!Katt! Lépj be a galopp versenyparkunkba! Katt Katt!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaros Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Vörös sziluett az emlékvárban    *****    'cause I am only human    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!